Tràmits i visats

Abans de començar el curs hauràs de fer una sèrie de tràmits per regularitzar la teva estada a Espanya. A més a més, et recomamen consultar la web de Viure a Barcelona.

Estudiants de la Unió Europea :

Estudiants de fora de la Unió Europea:

  • Tramitar el visat d'estudiant: Per poder estudiar a Espanya has d’estar en possessió d’un visat per estudis que hauràs de tramitar al teu país d’origen. El visat de turista no és suficient.
    Hi ha dos tipus de visat per estudis:
    • Si el teu màster o postgrau té una durada superior a 6 mesos: Hauràs d’obtenir un visat per estudis de 90 dies. Un cop et trobis a Espanya hauràs de substituir teu visat per una TIE (Targeta d’Identificació de l’Estranger), el document legal que regularitza la teva estada per estudis a Espanya.
    • Si el teu màster o postgrau té una durada inferior a 6 mesos: Hauràs d’obtenir un visat per estudis de 180 dies. Atenció! Un cop hagi  transcorregut aquest període no podràs quedar-te a Espanya (ni sol·licitar la targeta de residència espanyola). Si vols allargar la teva estada a Espanya hauràs tornar al teu país i sol·licitar un nou visat.

    Durant el procés de matriculació et facilitarem la documentació necesària per la tramitació.

  • Obtenir cobertura sanitària durant tota la teva estada a l'estranger. La teva assegurança mèdica ha d'estar escrita en castellà (en cas contrari, hauràs de fer-la traduir per un traductor jurat i legalitzar-la amb el segell al teu consolat o ambaixada) i ha d'incloure tots els imports en euros. És important que inclogui assistència mèdica, hospitalització en cas d'accident i intervencions quirúrgiques. ARAG ofereix assegurances mediques per a estudiants estrangers de la UPF Barcelona School of Management (pots contractar qualsevol de les pòlisses "incoming").
  • Registrar l’entrada al territori Schengen. Quan entris a territori Schengen és important que t’asseguris que les autoritats competents segellen el teu passaport. A més, et recomanem que guardis el teu bitllet d’avió o qualsevol altra justificació de la teva arribada a l’espai Schengen.
  • Tramitar el NIE (Número d'Identitat d'Estranger) un cop siguis a Barcelona
.